Colombianska poliser besöker Umeå universitet

[2018-08-29] Idag, onsdag får Enheten för polisutbildningen vid Umeå universitet besök av en grupp poliser från Colombia. Syftet med besöket i Sverige är att få se hur svensk polis arbetar med prevention.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg tillsammans med några av poliserna från Colombia. Foto: Jonas Hansson

– Tanken med besöket är att ge deltagarna en bild av hur preventionsarbetet ser ut i Sverige för att de utifrån detta ska kunna utveckla en nationell preventionsmodell i Colombia, säger Jonas Hansson, lektor vid polisutbildningen, Umeå universitet, som samordnar besöket i Västerbotten.

Vid besöket på Ersboda fick några av poliserna från Colombia träffa närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Besöket vid universitetet har föregåtts av besök hos Polisen i både Västerbotten och Stockholm. Anledningen till att besöka universitetet är att få ökad kunskap och förståelse för samarbete mellan polisen och universitetet samt hur polisverksamhet kan utvärderas på ett vetenskapligt sätt. Besöket är en del av ett större projekt hos Internationella enheten vid Polisen.

Professor Mehdi Ghazinour och lektor Miguel Inzunza från polisutbildningen i Umeå har tidigare besökt Colombia inom ramen för detta samarbete.

För mer information kontakta gärna:

Jonas Hansson, lektor vid polisutbildningen, Umeå universitet
Telefon: 090-786 55 72
E-post: jonas.hansson@umu.se

Redaktör: Mattias Grundström Mitz

Adress till nyheten:
http://www.samfak.umu.se/nyhet//.cid293004