Nya interaktiva miljöer i BVH

Just nu pågår ett arbete med att ta fram underlag till en miljö som på bästa sätt ger stöd åt de behov som finns i Beteendevetarhuset och åstadkommer en ökad integrering av forskning, undervisning och samverkan.
Läs mer om projektet

Nyheter från fakulteten

47 medarbetare prisades för nit och redlighet

2018-06-18
I år fick 47 medarbetare vid Umeå universitet ta emot utmärkelsen ”För nit och redlighet i rikets tjänst”. 40 hade möjlighet att delta vid en utdelningsceremoni i mitten av juni.

DN: ”De flesta med psykopatiska drag kan ändra sitt beteende”

2018-06-12
Forskaren och psykologen Markus Nyström är övertygad om att nätet kommer att bli en allt vanligare arena för personer med psykopatiska drag. Men vi ska akta oss för att påstå att dessa människor är ”obotbara”, säger han.

Tjugotre nya pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-06-11
Umeå universitet har nu ytterligare 21 meriterade och två excellenta lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 162 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet.

Umeå universitet ligger stadigt i ”Golden Age Ranking”

2018-06-08
Umeå universitet hamnar på plats 46 i världen i en rankning från Times Higher Education (THE) där man har granskat universitet grundade mellan 1945 och 1967, vad THE kallar den globala högre utbildningens guldålder.