Nya interaktiva miljöer i BVH

Just nu pågår ett arbete med att ta fram underlag till en miljö som på bästa sätt ger stöd åt de behov som finns i Beteendevetarhuset och åstadkommer en ökad integrering av forskning, undervisning och samverkan.
Läs mer om projektet

Nyheter från fakulteten

Umeå Studentkårs studievägledarpris 2018

2018-05-23
Vi har tidigare berättat att Umeå universitets Studievägledarpris detta år gick till Gisela Taube-Lyxzén, studievägledare vid Handelshögskolan.

Universiteten tar forskningen ut på stan

2018-05-23
Mitt på Rådhusesplanaden i centrala Umeå möter forskare från Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet och umeborna. Den 26 maj kommer tolv forskare lära ut, lära av och prata om naturvetenskapens spännande värld.

Välkommen till universitetets Vårpromotion

2018-05-15
Lördagen den 19 maj är det dags för Umeå universitets Vårpromotion, då jubeldoktorer, nya doktorer och pristagare firas vid en högtidlig ceremoni i Aula Nordica. Firandet inleds redan på fredagen då pristagarna håller föredrag och pedagogiska samtal.

Topprankat miljöarbete vid Umeå universitet

2018-05-08
Umeå universitet får 20 av 23 möjliga poäng och hamnar tillsammans med sex andra lärosäten i den högst rankade gruppen i Naturvårdsverkets rapport Miljöledning i staten 2017.