Nya interaktiva miljöer i BVH

Just nu pågår ett arbete med att ta fram underlag till en miljö som på bästa sätt ger stöd åt de behov som finns i Beteendevetarhuset och åstadkommer en ökad integrering av forskning, undervisning och samverkan.
Läs mer om projektet

Nyheter från fakulteten

SvD: Högskoleprovets ordsmed: Förvånande okunskap

2017-10-16
Vet du inte vad ”lekamen” betyder borde du kanske läsa fler böcker av Per Olov Enquist. Det menar i alla fall Maria Johansson, provutvecklare vid Umeå universitet som ligger bakom ordförståelsedelen på högskoleprovet.

DN: Testängslan kan ligga bakom dåligt högskoleprovsresultat

2017-10-13
"Repetera högstadiematematiken och våga gissa när du inte kan. Det är några av råden som Per-Erik Lyrén, projektledare för högskoleprovet, ger till provdeltagarna på högskoleprovet", skriver Dagens Nyheter i en lång artikel om provet.

Obamacare påverkar hur amerikaner litar på varandra

2017-10-10
Införandet av vårdreformen Obamacare i USA kan bidra till att bromsa den sedan länge växande misstron i det amerikanska samhället. Det visar forskning vid Umeå universitet och Lunds universitet.

SR: Anna Jarstad om när stater delas

2017-10-09
Reportage i Godmorgon världen från Katalonien och diskussion om vad som krävs för att stater ska kunna delas fredligt. Professor Anna Jarstad deltar 18 minuter in i sändning.