24 april kl 10.15–12.00

Yvette Lind - rättsvetenskap

Disputation "Att korsa en gräns" - En komparativ skatterättslig studie av konsekvenserna relaterade till gränsarbete i Öresund- och Meuse-Rhine regionerna.

26 april kl 13.00–15.00

Jan Olsson - pedagogiskt arbete

Disputation Dynamisk mjukvara + resonemang = Lärande i matematik

26 april kl 18.00–19.30

Risker med kosttillskott och doping

Föreläsning Lars Lilja, RF:s dopingkommission, föreläser med föreläsningsrubriken "Risker med kosttillskott och doping".

28 april kl 13.00–15.00

Monika Diehl - pedagogik

Disputation "Måste det här vara som en väckelserörelse?" En studie om (det som kallas) entreprenöriellt lärande i grundskolan, utifrån Basil Bernsteins begreppsapparat

Maj 2017

4 maj kl 13.00–15.30

Speaking to the crowds: Techniques for presenting your research in 180 seconds

Workshop Being able to succintly and successfully explain your research to others so that they understand is a valuable skill. Being able to do so in under three minutes is most certainly a challenge. This workshop offers you tips and techniques for you to effectively communicate your work.

5 maj kl 08.30–16.30

Idrottshögskolans dag 2017

Konferens Idrottshögskolan välkomnar externa åhörare samt all personal och studenter vid Umeå Universitet med intresse för idrott till Idrottshögskolans forskningskonferens den 5 maj 2017. Forskare inom Idrottshögskolans nätverk kommer under dagen att presentera aktuell idrottsforskning.

5 maj kl 13.00–15.00

Grants Office informerar: Hur ansöker man om forskningsmedel från Wallenbergstiftelserna?

Seminarieserie Under våren 2017 bjuder Grants Office in Umeå universitets anställda och andra intresserade till en seminarieserie med fokus på forskningsfinansiering.

9 maj kl 13.15–15.00

Elefanten i rummet: 30 år av genusvetenskaplig forskning vid Umeå universitet

Högre seminarium (inkl lic) Välkomna till UCGS högre seminarium 9 maj 2017 och ett samtal på temat Elefanten i rummet: 30 år av genusvetenskaplig forskning vid Umeå universitet. Inledare: Ann Öhman, Katarina Hamberg, Annelie Bränström Öhman, Helene Brewer, Britta Lundgren och Kerstin Edin.

12 maj kl 10.15–12.00

Malin Brännström - rättsvetenskap

Disputation Skogsbruk och renskötsel på samma mark - En rättsvetenskaplig studie av äganderätten och renskötselrätten.

12 maj kl 13.00–15.00

Daniel Walther - statsvetenskap

Disputation Tills döden skiljer oss åt -- En jämförande studie av regeringsstabilitet i 28 europeiska demokratier

18 maj kl 13.00–15.30

Eating the elephant one bite at a time: Some tips for writing the first article

Workshop Writing an article can feel quite daunting. This workshop helps you make this task more manageable by considering some key questions: Which types of articles can be written our of your thesis? How to find a 'right' journal for publishing? What happens to the article once it is submitted? How to respond to reviewer comments?

30 maj kl 09.30–16.00

DIGSUM-dagen

Konferens DIGSUMs endagskonferens för forskare vid Umeå Universitet, med presentationer av aktuella projekt, och diskussioner och planering av enhetens verksamhet.

1 juni kl 13.00–15.00

Svåra händelser i livet. Om betydelsen av att se och förstå de utmaningar som elever ställs inför

Seminarium Anneli Nielsen, FD i Pedagogiskt arbete och lektor med undervisning i specialpedagogik, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet.

2 juni kl 13.00–15.00

Grants Office informerar: Open Access och Open Science – Vetenskap för alla

2 juni kl 13.15–15.00

Oscar Stålnacke - företagsekonomi

Disputation Individuella investerarers subjektiva förväntningar, informationsanvändning och sociala interaktioner vid finansiellt beslutsfattande

5 juni kl 12.00–14.30

Samhällsvetarsektionens examensceremoni

Övrigt Samhällsvetarsektionen/Umeå studentkår anordnar för fjärde året i rad en ceremoni för studenter som tar examen.

9 juni kl 10.00–12.00

Maria Fjellfeldt - socialt arbete

Disputation Valfrihetssystem som styrstrategi inom svensk socialpsykiatri

12 juni kl 13.00–15.00

Grants Office informerar: European Research Council – Individuella karriärmedel på alla nivåer

22 september kl 10.15–12.00

Fanny Holm - rättsvetenskap

Disputation Rättvisa för offer av massövergrepp

December 2017

5 december kl 08.45–16.30

Konferensen Idrott & astma

Konferens Konferensen Idrott & astma vände sig till sjukvårdspersonal som kommer i kontakt med (elit)idrottare med luftrörsbesvär, Idrottslärare, Idrottsfysiologer samt tränare med basala kunskaper om sjukdomslära/astma.