1 november kl 13.00–17.00

Temadag och workshop

Seminarium Temadag med föreläsningar och workshop på temat #Nödvärn

8 november kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Stöd till utbildning vid psykisk ohälsa – en fråga om demokrati?

Föreläsning Veronica Lövgren, Institutionen för socialt arbete, föreläser under rubriken: Stöd till utbildning vid psykisk ohälsa – en fråga om demokrati?

8 november kl 14.15–16.00

Considering Emma Goldman: Feminist Political Ambivalence and the Imaginative Archive

Högre seminarium (inkl lic) Öppet seminarium med Clare Hemmings, Professor of Feminist Theory, London School of Economics.

9 november kl 13.15–15.00

Virginia Rosales Orquera - företagsekonomi

Disputation Samspelet mellan roller och rutiner: Situering, mönsterbildning, och ageranden på akutmottagningen

13 november kl 18.00–20.00

Balans i livet - Hur får du livet som elitidrottare och student att gå i hop?!

Föreläsning För många idrottare innebär kombinationen av studier och elitidrottssatsning en tid av stora förändringar i sitt liv. Det kan kännas osäkert hur man ska hinna med både de ökade kraven på studier och på idrotten. Via workshopen får du praktiska tips och råd!

16 november–23 november

Samhällsvetenskapliga fakulteten 50 år

Övrigt Samhällsvetenskapliga fakulteten fyller 50 år och det firar vi med en jubileumsvecka den 16-23 november. Välkommen att fira med oss!

17 november kl 11.00–15.00

Öppet Hus - Samhällsvetenskapliga fakultetens 50-års jubileum

Övrigt Öppet Hus - Samhällsvetenskapliga fakultetens 50-års jubileum Lindellhallen fylls med prova-på aktiviteter från bland annat polisutbildningen, institutionerna för juridik, pedagogik och psykologi med flera.

19 november kl 12.05–13.00

20 november kl 08.45–15.30

AIMday Demokrati

Workshop Varmt välkomna till AIMday! En dag då organisationer, enheter och företag ställer frågor som rör den egna verksamheten till universitetets forskare – och diskuterar dem tillsammans. Varje fråga får en timme och dryftas i en grupp med bred kompetens. Höstens tema är demokrati.

20 november kl 12.05–13.00

Lunchföreläsning

Föreläsning Lunchföreläsningar - Samhällsvetenskapliga fakultetens 50-års jubileum

20 november kl 13.15–15.00

Vad har genus- och sexualitetsperspektiv med kulturarv att göra?

Seminarium Nätverket kulturarv och tvärvetenskaplig genusforskning, Unstraight Research, Genus i museer/GIM och Nationella sekretariatet för genusforskning besöker UCGS för att presentera sina utgångspunkter och diskutera samarbetsmöjligheter mellan genusforskare och kulturarvsprofessionella.

21 november kl 12.05–13.00

23 november kl 10.00–12.00

Emelie Hane-Weijman - kulturgeografi

Disputation Vägen tillbaka till arbete. Geografier av sysselsättning i turbulenta tider

23 november kl 13.00–16.45

Jubileumsföreläsningar - Samhällsvetenskapliga fakultetens 50-års jubileum

Föreläsning Jubileumsföreläsningar - Samhällsvetenskapliga fakultetens 50-års jubileum

28 november kl 11.30–12.15

Idrottslunch: ”Psykologmottagningen Umeå öppnar för idrottare”

Föreläsning Afsaneh Moharer är leg. Psykolog vid Psykologmottagningen, Institutionen för psykologi föreläser med rubriken ”Psykologmottagningen Umeå öppnar för idrottare”.

30 november kl 10.00–12.00

Anna Lind Pantzare - beteendevetenskapliga mätningar

Disputation Aspekter av validitet - Studier av de Svenska nationella proven i matematik