Evenemangstyp: Föreläsning

Januari 2018

24 januari kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Förutsättningar och prestation inom damishockey

Föreläsning Tommy Henriksson föreläser med rubriken "Förutsättningar och prestation inom damishockey".

25 januari kl 12.15–13.00

Vad är skrivprocessen?

Föreläsning Skrivandet är sällan linjärt utan sker ofta i en process med flera steg. Att arbeta med skrivprocessen kan hjälpa till med att göra skrivandet mindre svårt och du blir en bättre skribent.

Februari 2018

1 februari kl 12.15–13.00

Hur fixar jag syfte och frågeställning?

Föreläsning Syfte och tydliga frågeställningar hjälper dig att organisera och strukturera din uppsats. Sökandet efter information till din uppsats underlättas också om du har tydliga frågeställningar.

Hitta bra källor till uppsatsen

Föreläsning I en tid då det finns ett överflöd av information kan det vara en utmaning att hitta lämpliga källor till din uppsats. Genom att utveckla en bra sökstrategi sparar du tid.

8 februari kl 12.15–13.00

Hur kan jag enkelt och tidigt skapa en referenslista?

Föreläsning När du skriver uppsats behöver du ett system för att ha koll på alla källor som du använder i din uppsats. Genom att använda hjälpmedel när du skriver referenser sparar du tid och kan fokusera på ditt skrivande.

8 februari kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: PR i offentlig sektor — öppenhet eller skönmålning?

Föreläsning Stefan Sjöström, Institutionen för socialt arbete, föreläser under rubriken: PR i offentlig sektor — öppenhet eller skönmålning?

15 februari kl 12.15–13.00

Anteckna mer effektivt

Föreläsning Effektiv anteckningteknik kan underlätta att lättare förstå information från föreläsningar eller böcker. Bra anteckningar kan också hjälpa till med att fokusera på vad som är viktigt och komma ihåg information

20 februari kl 12.15–13.00

Strukturera din akademiska text

Föreläsning Ett traditionell akademisk uppsats innehåller följande delar: abstract, introduktion, metod, resultat, diskussion, slutsatser/sammanfattning och referenslista. Olika institutioner kan ha olika krav kolla därför med din institution vad som gäller där.

22 februari kl 12.15–13.00

Lär dig citera, parafrasera och sammanfatta

Föreläsning Genom att använda citat, sammanfattning och parafras kan du använda vad andra har skrivit om ditt ämne till din uppsats. Sammanfattning och parafras ger dig också möjligheten att visa att du förstått vad du har läst.

Mars 2018

1 mars kl 12.15–13.00

Redigera och finslipa din text

Föreläsning Att redigera och korrekturläsa din uppsats tar tid. Redigering fokuserar texten som helhet och korrekturläsningen på detaljer. Genom att lägga din tid på att finslipa din text kan du få en bättre uppsats.

14 mars kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Vad du behöver veta om kosttillskott och doping!

Föreläsning Lars Lilja, Riksidrottsförbundets dopingkommission, föreläser med rubriken "Vad du behöver veta om kosttillskott och doping!".

12 april kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Skolmåltiden — en arena för lärande om demokrati?

Föreläsning Cecilia Olsson, Institutionen för kostvetenskap, föreläser under rubriken: Skolmåltiden — en arena för lärande om demokrati?