Maj 2018

11 april kl 10.00–11.00

3D-skrivare på en timme

Kurs/utbildning Teoretisk kurs i grundläggande 3D-teknik.

12 april kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Skolmåltiden — en arena för lärande om demokrati?

Föreläsning Cecilia Olsson, Institutionen för kostvetenskap, föreläser under rubriken: Skolmåltiden — en arena för lärande om demokrati?

13 april kl 13.15–15.00

Invigning av Polisutbildningens nya lokaler

Övrigt Den 13:e april vill Polisutbildningen vid Umeå universitet bjuda in Er till invigning av utbildningens nya lokaler, belägna på Umeå universitets campusområde.

20 april kl 10.00–12.00

Inger Ekman - socialt arbete

Disputation Självskadande handlingar. Ungdomars berättelser. Kontextualisering av ett medikaliserat socialt fenomen

23 april kl 12.10–12.50

Vad #metoo lärt oss och vad vi kan göra nu! Lunchföreläsning med Nina Rung och Peter Svensson

Föreläsning Välkommen till en lunchföreläsning med Nina Rung och Peter Svensson. Här får du veta vad du kan tänka på som enskild person, vad vi inom universitetet kan göra och hur vi kan arbeta för att förebygga våld, sexuellt våld och trakasserier.

23 april kl 12.10–15.45

Det börjar med mig #metoo – En eftermiddag med Nina Rung och Peter Svensson om hur vi kan förebygga sexuella trakasserier och kränkningar i vardagen

Seminarium Välkommen till en hel eftermiddag med Nina Rung och Peter Svensson, som pratar om hur vi kan förebygga sexuellt våld, trakasserier och kränkningar i vår vardag, bland studenter och medarbetare. Du får också veta vilka förväntningarna är på män, vilka kopplingar som finns mellan normer och sexualbrott, och hur förändring kan skapas.

26 april kl 08.30–12.00

EndNote - referenshantering

Kurs/utbildning En grundläggande kurs i referenshanteringssystemet EndNote X8. Obs! Kursen hålls på engelska.

27 april kl 10.00–12.00

Elisabeth Åström - psykologi

Disputation Att vara i balans eller fastna i tiden: Ett utforskande av olika aspekter av tidsuppfattning i relation till mental hälsa