20 april kl 10.00–12.00

Inger Ekman - socialt arbete

Disputation Självskadande handlingar. Ungdomars berättelser. Kontextualisering av ett medikaliserat socialt fenomen

23 april kl 12.10–12.50

Vad #metoo lärt oss och vad vi kan göra nu! Lunchföreläsning med Nina Rung och Peter Svensson

Föreläsning Välkommen till en lunchföreläsning med Nina Rung och Peter Svensson. Här får du veta vad du kan tänka på som enskild person, vad vi inom universitetet kan göra och hur vi kan arbeta för att förebygga våld, sexuellt våld och trakasserier.

23 april kl 12.10–15.45

Det börjar med mig #metoo – En eftermiddag med Nina Rung och Peter Svensson om hur vi kan förebygga sexuella trakasserier och kränkningar i vardagen

Seminarium Välkommen till en hel eftermiddag med Nina Rung och Peter Svensson, som pratar om hur vi kan förebygga sexuellt våld, trakasserier och kränkningar i vår vardag, bland studenter och medarbetare. Du får också veta vilka förväntningarna är på män, vilka kopplingar som finns mellan normer och sexualbrott, och hur förändring kan skapas.

26 april kl 08.30–12.00

EndNote - referenshantering

Kurs/utbildning En grundläggande kurs i referenshanteringssystemet EndNote X8. Obs! Kursen hålls på engelska.

27 april kl 10.00–12.00

Elisabeth Åström - psykologi

Disputation Att vara i balans eller fastna i tiden: Ett utforskande av olika aspekter av tidsuppfattning i relation till mental hälsa

Maj 2018

9 maj kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Mänskliga rättigheter och andra konstitutionella krav i idrotten

Föreläsning Johan Lindholm, professor vid Juridiska institutionen, föreläser med rubriken "Mänskliga rättigheter och andra konstitutionella krav i idrotten.

18 maj kl 10.00–12.00

Liv Zetterberg - socialt arbete

Disputation Tillkomst, implementering och rättstillämpning av öppen psykiatrisk tvångsvård

18 maj kl 13.00–15.00

Traian C. Leu - kulturgeografi

Disputation Turism bland samer: en undersökning av dess omfattning och roll i svensk glesbygd

Marcus Blom Nilsson - socialt arbete

Disputation Opioidberoende - En studie om beroendevården och det sociala sammanhangets betydelse

8 juni kl 13.00–15.00

Nicha Lapanan - företagsekonomi

Disputation Individuella investerare och socialt ansvarsfulla fonder

11 juni kl 10.15–12.00

Magnus Larsson - sociologi

Disputation Nationella miljöutvärderingssystem - vägledning mot hållbarhet?

25 juni–27 juni

The Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation

Konferens Scholars and experts from around the world are invited to explore recent developments in tourism climatology at the Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation - CCTR 2018 - during the extended daylight of the Swedish Midsummer times.

24 september–28 september

Kurs för Naturvårdsvakter och jakttillsynsmän

Kurs/utbildning Polisutbildningen genomför en kurs för naturvårdsvakter och jakttillsynsmän i Umeå. Kursansvarig är Mona Andersson.

7 november–8 november

Fysisk aktivitet och hälsa 2018

Konferens Konferens Fysisk aktivitet och hälsa med fokus på digitala lösningar och e-hälsa.