25 juni–27 juni

The Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation

Konferens Scholars and experts from around the world are invited to explore recent developments in tourism climatology at the Fifth International Conference on Climate, Tourism and Recreation - CCTR 2018 - during the extended daylight of the Swedish Midsummer times.

Augusti 2018

29 augusti kl 10.00–12.00

Stefan Anchev - företagsekonomi

Disputation Information och Finansiella Marknader

7 september kl 13.00–15.00

Nicha Lapanan - företagsekonomi

Disputation Individuella investerare och socialt ansvarsfulla fonder

19 september kl 13.15–15.00

Angel G. Angelov - statistik

Disputation Metoder för intervallcensurerade data och test av stokastisk dominans

24 september–28 september

Kurs för Naturvårdsvakter och jakttillsynsmän

Kurs/utbildning Polisutbildningen genomför en kurs för naturvårdsvakter och jakttillsynsmän i Umeå. Kursansvarig är Mona Andersson.

27 september kl 13.00–16.30

Daniel Ekvall: Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå?

Seminarium Daniel Ekvall berättar om hur han kombinerar forskning, praktisk tillämpning och psykologi i sitt arbete med svensk fotboll. Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå? Teoretiska principer varvas med exempel från Svenska landslaget och åren i IFK Norrköping.

28 september kl 10.00–12.00

Hans Ek - socialt arbete

Disputation Psykiatriseringen av skolkaren - BUP och det institutionella om händertagandet av ungdomar som inte går till skolan

28 september kl 13.15–15.00

Anna Thorsell - företagsekonomi

Disputation Studier om Styrelser i Entreprenöriella Företag

20 november kl 08.45–15.30

AIMday Demokrati

Workshop Varmt välkomna till AIMday! En dag då organisationer, enheter och företag ställer frågor som rör den egna verksamheten till universitetets forskare – och diskuterar dem tillsammans. Varje fråga får en timme och dryftas i en grupp med bred kompetens. Höstens tema är demokrati.

30 november kl 10.00–12.00

Anna Lind Pantzare - beteendevetenskapliga mätningar

Disputation Aspekter av validitet - Studier av de Svenska nationella proven i matematik