6 september kl 13.00–14.00

Clara Mulder: "Internal migration, immobility and the family".

Seminarium Välkommen till plan 4 och till CEDAR:s seminarium. Den 6 september gästas CEDAR av Clara Mulder, professor i demografi , University of Groningen, Nederländerna.

7 september kl 13.00–15.00

Nicha Lapanan - företagsekonomi

Disputation Individuella investerare och socialt ansvarsfulla fonder

18 september kl 13.15–15.00

19 september kl 13.00–17.00

Välkomstarrangemang för nya Elitidrottsstudenter vid Umeå universitet

Övrigt Idrottshögskolan tillsammans med Umeå Fritid och IKSU hälsar dig som ny Elitidrottsstudent varmt välkommen till Idrottsstaden Umeå. Under eftermiddagen kommer du bl.a. få nyttig information inför din studiestart som elitidrottande student samt få information om vad Idrottshögskolan, IKSU och Idrottsstad Umeå kan erbjuda dig.

19 september kl 13.15–15.00

Angel G. Angelov - statistik

Disputation Metoder för intervallcensurerade data och test av stokastisk dominans

24 september–28 september

Kurs för Naturvårdsvakter och jakttillsynsmän

Kurs/utbildning Polisutbildningen genomför en kurs för naturvårdsvakter och jakttillsynsmän i Umeå.

26 september kl 11.30–12.15

Idrottslunch: ”Nya strategier för träning som prevention i en åldrande befolkning”

Föreläsning Andreas Hult, institutionen för folkhälsa och medicin samt forskare inom Idrottshögskolans nätverk, föreläser med rubriken "”Nya strategier för träning som prevention i en åldrande befolkning” .

27 september kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Hur kan utvärdering stärka demokratin?

Föreläsning Anders Hanberger, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, föreläser under rubriken: Hur kan utvärdering stärka demokratin?

27 september kl 13.00–16.30

Daniel Ekvall: Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå?

Seminarium Daniel Ekvall berättar om hur han kombinerar forskning, praktisk tillämpning och psykologi i sitt arbete med svensk fotboll. Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå? Teoretiska principer varvas med exempel från Svenska landslaget och åren i IFK Norrköping.

28 september kl 10.00–12.00

Hans Ek - socialt arbete

Disputation Psykiatriseringen av skolkaren - BUP och det institutionella om händertagandet av ungdomar som inte går till skolan