Studentliv och alkoholkultur

Datum: 2017-05-29
Tid: 11.30 - 12.45
Plats: Lindellhallen, campus Umeå universitet, Hörsal C
Evenemanget vänder sig till: studenter - anställda

IQ bjuder in till lunchseminarium om studentliv och alkoholkultur. Under seminariet kommer den nya rapporten "Berusningsdrickande i studentlivet" att presenteras. Rapporten omfattar resultaten av en promillestudie bland över 600 studenter från fyra olika städer.

Det blir även ett panelsamtal med Natalie Durbeej, Med. dr. vid STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), Hanna Norberg, studiesocialt ansvarig vid Umeå Naturvetar- och teknologkår, Jeanette Lundberg, folkhälsovetare Studenthälsan vid Umeå Universitet och Juan-Pablo Roa, IQs VD.

Promillestudien

I november 2016 genomförde IQ, i samarbete med STAD, en studie om berusningsnivåer bland studenter som besöker fester vid olika svenska universitet och högskolor. Frågor som undersökts är bland annat: Vilken är den genomsnittliga berusningsnivån? Hur stor andel har ett riskbruk? Vilka faktorer förklarar en högre berusningsnivå?

Fakta IQ

IQ är en organisation som verkar för ett smartare förhållningssätt till alkohol. IQs verksamhet består av informationsinsatser, rapporter och undersökningar inom aktuella alkoholfrågor samt ett rikstäckande nätverk av aktörer inom alkoholområdet. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget. Läs mer på IQ.se

Observera att antalet platser är begränsat och att anmälan krävs!

IQ bjuder på lunch, kom ihåg anmälan om du behöver specialkost.
För mer information, frågor och anmälan, kontakta Sara Dinwiddie på IQ.

Moderator: Sara Dinwiddie
Arrangör: IQ i samarbete med Studentcentrum/Studenthälsan
Kontaktperson: Sara Dinwiddie, IQ
Webbsida
Antal platser: 93 (Varav 0 är bokade)
Sista anmälningsdag: 2017-05-24 kl. 23.00.
Evenemangstyp: Seminarium
Lägg till i din kalender