Den ensamme terroristen. Om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar

Datum: 2017-05-22
Tid: 13.15 - 15.00
Plats: Beteendevetarhuset, C304
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Abstract
Mattias Gardell och Heléne Lööw driver, i samarbete med forskargruppen i digital sociologi vid Umeå universitet, ett VR-projekt om relationen mellan organiserad och oorganiserad politisk våldsbrottslighet och ultranationalismens affektiva dimensioner. Projektet kommer att bygga på etnografisk forskning och analyser av sociala mediers betydelse. På detta seminarium presenterar våra gäster delar av den forskning som har lett fram till formuleringen av det aktuella projektet. Mattias kommer att fokusera på sina studier av ’lone wolves’, och Heléne på sin forskning om attentatvågen mot flyktingförläggningar.

Mattias Gardell är professor i jämförande religionsvetenskap, och vetenskaplig ledare för Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet.

Heléne Lööw är docent i historia, och vetenskaplig ledare för Centrum för polisforskning vid Uppsala universitet.

Föreläsare: Mattias Gardell och Helene Lööw, Uppsala universitet.
Arrangör: Sociologiska institutionen
Kontaktperson: Simon Lindgren
Evenemangstyp: Seminarium
Lägg till i din kalender