Vad har genus- och sexualitetsperspektiv med kulturarv att göra?

Datum: 2018-11-20
Tid: 13.15 - 15.00
Plats: Samhällsvetarhuset, UCGS Stora konferensrummet/biblioteket
Evenemanget vänder sig till: studenter - allmänheten - anställda

Nätverket kulturarv och tvärvetenskaplig genusforskning (www.genusarv.se), Unstraight Research, Genus i museer/GIM (www.genusimuseer.se) och Nationella sekretariatet för genusforskning (www.genus.se) besöker Umeå centrum för genusstudier för att presentera sina utgångspunkter och diskutera samarbetsmöjligheter mellan genusforskare och kulturarvsprofessionella.

Medverkande:
Pia Laskar, idéhistoriker vid Sveriges Historiska Museer,
Azmara Nigusse, koordinator vid Nätverket kulturarv och tvärvetenskaplig genusforskning, pedagog vid Hallwylska museet,
Patrik Steorn, konstvetare, ordförande i GIM, museichef på Thielska galleriet,
Kajsa Widegren, genusforskare, forskningsråd vid Nationella sekretariatet för genusforskning.

Tid och plats:
20 november, kl 13.15-15.00
UCGS Stora konferensrummet/biblioteket

ALLA INTRESSERADE GENUS-, KVINNO- OCH KULTURARVSFORSKARE ÄR VARMT VÄLKOMNA!

Efter presentationer av initiala utgångspunkter från besökarna inbjuds till diskussion om hur genusforskare och kulturarvsprofessionella kan samarbeta och stärka varandras projekt.
Postseminarium utlovas.

Kontaktperson: Sara Edenheim
Evenemangstyp: Seminarium
Lägg till i din kalender