Februari 2018

1 februari kl 12.15–13.00

Hur fixar jag syfte och frågeställning?

Föreläsning Syfte och tydliga frågeställningar hjälper dig att organisera och strukturera din uppsats. Sökandet efter information till din uppsats underlättas också om du har tydliga frågeställningar.

Hitta bra källor till uppsatsen

Föreläsning I en tid då det finns ett överflöd av information kan det vara en utmaning att hitta lämpliga källor till din uppsats. Genom att utveckla en bra sökstrategi sparar du tid.

7 februari kl 13.00–14.30

Referenshantering med EndNote Online

Kurs/utbildning Grundläggande kurs i referenshanteringssystemet EndNote Online.

8 februari kl 12.15–13.00

Hur kan jag enkelt och tidigt skapa en referenslista?

Föreläsning När du skriver uppsats behöver du ett system för att ha koll på alla källor som du använder i din uppsats. Genom att använda hjälpmedel när du skriver referenser sparar du tid och kan fokusera på ditt skrivande.

8 februari kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: PR i offentlig sektor — öppenhet eller skönmålning?

Föreläsning Stefan Sjöström, Institutionen för socialt arbete, föreläser under rubriken: PR i offentlig sektor — öppenhet eller skönmålning?

14 februari kl 13.00–15.00

15 februari kl 12.15–13.00

Anteckna mer effektivt

Föreläsning Effektiv anteckningteknik kan underlätta att lättare förstå information från föreläsningar eller böcker. Bra anteckningar kan också hjälpa till med att fokusera på vad som är viktigt och komma ihåg information

20 februari kl 12.15–13.00

Strukturera din akademiska text

Föreläsning Ett traditionell akademisk uppsats innehåller följande delar: abstract, introduktion, metod, resultat, diskussion, slutsatser/sammanfattning och referenslista. Olika institutioner kan ha olika krav kolla därför med din institution vad som gäller där.

21 februari kl 08.30–12.00

EndNote - referenshantering

Kurs/utbildning En grundläggande kurs i referenshanteringssystemet EndNote X8.

21 februari kl 13.00–14.00

3D-skrivare på en timme

Kurs/utbildning Teoretisk kurs i grundläggande 3D-teknik.

21 februari kl 13.15–14.45

Efter mer än ett årtionde med digital kompetens - reflektioner från Norge

Seminarium Rune Krumsvik, Institutt for pedagogikk, Universitetet i Bergen.

22 februari kl 12.15–13.00

Lär dig citera, parafrasera och sammanfatta

Föreläsning Genom att använda citat, sammanfattning och parafras kan du använda vad andra har skrivit om ditt ämne till din uppsats. Sammanfattning och parafras ger dig också möjligheten att visa att du förstått vad du har läst.