Maj 2018

5 maj kl 11.00–16.00

Genusjubel

Föreläsning Genus i centrum. Föreläsningar, dialoger och mingel.

5 maj kl 11.00–15.00

Öppet hus Polisutbildningen

Övrigt Varmt välkomna på Öppet Hus på Polisutbildningen i Umeå! Från kl 11:00 till 15:00 den 5 maj 2018 kommer polisstudenterna förevisa sina nya lokaler på campus, och en del praktiska delar av utbildningen. Detta sker i samarbete med skolan, Polismyndigheten, hundförare, räddningstjänst och ambulanspersonal som kommer att finnas på plats under dagen.

9 maj kl 11.30–12.15

Idrottslunch: Mänskliga rättigheter och andra konstitutionella krav i idrotten

Föreläsning Johan Lindholm, professor vid Juridiska institutionen, föreläser med rubriken "Mänskliga rättigheter och andra konstitutionella krav i idrotten.

18 maj kl 10.00–12.00

Liv Zetterberg - socialt arbete

Disputation Tillkomst, implementering och rättstillämpning av öppen psykiatrisk tvångsvård

18 maj kl 13.00–15.00

Traian C. Leu - kulturgeografi

Disputation Turism bland samer: en undersökning av dess omfattning och roll i svensk glesbygd

22 maj kl 10.00–11.00

European Research Council (ERC) – Individuella karriärmedel

Seminarium Under det här seminariet får du som är forskare eller administratör information om kommande utlysningar inom Europeiska forskningsrådet, ERC. ERC:s uppdrag är att främja spetsforskning, tvärvetenskapliga projekt och banbrytande idéer som drivs av forskare själva. Varmt välkommen!

30 maj–31 maj

How to 3d-print a wooden home

Konferens Välkommen till en internationell och gränsöverskridande konferens, mötesplats och Expo! Lyssna till och nätverka med innovatörer, forskare och industriaktörer inom arkitektur, design, additiv tillverkning, biobaserade material, osv - personer som leder utvecklingen av framtidens tillverknings- och byggindustri. Konferensen kommer direktsändas.