6 september kl 13.00–14.00

Clara Mulder: "Internal migration, immobility and the family".

Seminarium Välkommen till plan 4 och till CEDAR:s seminarium. Den 6 september gästas CEDAR av Clara Mulder, professor i demografi , University of Groningen, Nederländerna.

7 september kl 13.00–15.00

Nicha Lapanan - företagsekonomi

Disputation Individuella investerare och socialt ansvarsfulla fonder

18 september kl 13.15–15.00

19 september kl 13.15–15.00

Angel G. Angelov - statistik

Disputation Metoder för intervallcensurerade data och test av stokastisk dominans

24 september–28 september

Kurs för Naturvårdsvakter och jakttillsynsmän

Kurs/utbildning Polisutbildningen genomför en kurs för naturvårdsvakter och jakttillsynsmän i Umeå. Kursansvarig är Mona Andersson.

26 september kl 11.30–12.15

Idrottslunch: ”Nya strategier för träning som prevention i en åldrande befolkning”

Föreläsning Andreas Hult, institutionen för folkhälsa och medicin samt forskare inom Idrottshögskolans nätverk, föreläser med rubriken "”Nya strategier för träning som prevention i en åldrande befolkning” .

27 september kl 12.15–13.00

Vetenskapslunch: Hur kan utvärdering stärka demokratin?

Föreläsning Anders Hanberger, Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, föreläser under rubriken: Hur kan utvärdering stärka demokratin?

27 september kl 13.00–16.30

Daniel Ekvall: Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå?

Seminarium Daniel Ekvall berättar om hur han kombinerar forskning, praktisk tillämpning och psykologi i sitt arbete med svensk fotboll. Hur jobbar man med principer från idrottspsykologi och KBT i fotbollen på individ- och gruppnivå? Teoretiska principer varvas med exempel från Svenska landslaget och åren i IFK Norrköping.

28 september kl 10.00–12.00

Hans Ek - socialt arbete

Disputation Psykiatriseringen av skolkaren - BUP och det institutionella om händertagandet av ungdomar som inte går till skolan