Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Sociala innovationer – nytänkande som löser utmaningar

2017-05-23
Den 3 maj hölls konferensen Social Innovation i Norr i Piteå. Medarangörer var bland andra Umeå universitet och Umeå kommun. Målet var att öka kunskapen kring sociala inovationer och att främja nya idéer, projekt och samarbeten.

Vill förbättra äldres livskvalitet med IT

2017-05-10
Ett EU-projekt har fått 17 miljoner för att bidra till att förbättra äldres livskvalitet i glesbygd med hjälp av IT och internet. Umeå universitets del i projektet är 1,7 miljoner kronor.

Saftey & Security Test Arena välkomnar företagare till frukostträff

2017-04-27
Jobbar du med utveckling av innovativa produkter och tjänster för katastrofinsatser? Fungerar de vid olycksfall? Möt Safety & Security Test Arenas medlemmar och forskare som testar nya produkter i reala och simulerade katastrofövningar. Välkommen til...

Malin Rönnblom i VK:
Slå vakt om en kritisk kunskapssyn

2017-04-21
Kampen mot propaganda och faktaresistens får inte hindra oss från att slå vakt om och ta ansvar för en kritisk granskande kunskapssyn där det inte finns några självklara rätt och fel, skriver statsvetaren Malin Rönnblom i Västerbottens-Kuriren. "Vis...

Idrottshögskolan i samverkan med lokala föreningar med elitidrottsverksamhet

2017-04-19
Idrottshögskolan har förnyat samverkansavtal beträffande elitidrott och studier med tio föreningar med elitidrottsverksamhet i Umeå. Avtalen sträcker sig tom 2018-12-31.

Unikt rekord: 500 artiklar om IT

2017-04-18
Självkörande bilar, robotar och framtidens datorer. Per-Olof Ågren har skrivit om det mesta i sina 500 artiklar i Västerbottens-Kuriren, nästan alla om IT.


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet