Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Business strategies for the Internet of Things

2017-06-21
Researchers at Umeå University show the multiple ways in which Internet of Things can be incorporated into organizational life.

Nytt projekt för offentliga tjänster

2017-06-15
Projektet WeBeamit har beviljats 788 000 kronor av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.

Internetforskaren Annakarin Nyberg sommarpratar i P1

2017-06-14
Annakarin Nyberg, internetforskare från Umeå, är en av årets sommarpratare i radions P1.

Tio miljoner satsas på smart stål

2017-06-13
SSABs projekt SmartSteel har tilldelats 10 miljoner kronor av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Umeå universitets del av projektet omfattar 450 000 kronor och leds av professor Jonny Holmström vid Institutionen för Informatik.

VK: Umeå universitet står starkt inom den arktiska forskningen

2017-06-10
Den pågående stora Arktis-konferensen vid Umeå universitet är viktig i sak och den bekräftar också den starka ställning som Umeå universitet åtnjuter inom det arktiska forskningsfältet. Konferensen visar också att Umeå för många forskare är en attrak...


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion