Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Systemvetare installerar basstationer

2017-09-29
Systemvetarstudenter från Umeå universitet har varit i Norsjö kommun för att installera basstationer. Basstationerna är en del av ett projekt som pågår i samarbete mellan Umeå universitet och Norsjö kommun.

Rikard Harr utnämns som excellent lärare

2017-09-28
Rikard Harr, lektor vid institutionen för Informatik, utnämns som excellent lärare vid Umeå universitet.

Frida Hammar besöker förstaårsstudenter

2017-09-27
Förstaårsstudenter på Digital medieproduktion har haft besök av Frida Hammar, frilansande illustratör och medlem i Svenska tecknare.

Vill engagera till filmskapande

2017-09-22
När Jesper Nyström, Marcus Björns, Otto Almstedt och Philip Björkstrand gick andra året på Digital medieproduktion föddes idén om Kortfilmskartellen. Det de ville göra var att skapa film utanför klassrummet och samtidigt inspirera andra till att skap...

Expertpanel från Pedagogiska institutionen

2017-09-21
När projektet Change the game anordnade den stora aktivitetsdagen på Nolia 16 september, för barn och ungdomar, var lärare från Pedagogiska institutionen inbjudna att sitta i tre expertpaneler.

ECCE 2017 hålls på Umeå universitet

2017-09-18
Under denna vecka arrangerar Informatik konferensen ECCE 2017, European Conference on Cognitive Ergonomics. Konferensen som inleds redan på tisdag, pågår fram till fredag och äger rum nere på Sliperiet, konstnärligt campus.


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion