Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Malin Rönnblom i VK:
Slå vakt om en kritisk kunskapssyn

2017-04-21
Kampen mot propaganda och faktaresistens får inte hindra oss från att slå vakt om och ta ansvar för en kritisk granskande kunskapssyn där det inte finns några självklara rätt och fel, skriver statsvetaren Malin Rönnblom i Västerbottens-Kuriren. "Vis...

Idrottshögskolan i samverkan med lokala föreningar med elitidrottsverksamhet

2017-04-19
Idrottshögskolan har förnyat samverkansavtal beträffande elitidrott och studier med tio föreningar med elitidrottsverksamhet i Umeå. Avtalen sträcker sig tom 2018-12-31.

Unikt rekord: 500 artiklar om IT

2017-04-18
Självkörande bilar, robotar och framtidens datorer. Per-Olof Ågren har skrivit om det mesta i sina 500 artiklar i Västerbottens-Kuriren, nästan alla om IT.

UMEÅ. VILL MER: Jakten på ett jämställt Umeå

2017-04-13
Umeå lyfts ofta som en jämställd, medveten och progressiv stad. Men hur mycket har egentligen hänt sedan 60-talets andra feministiska våg, 80-talets jämställdhetsprogram Radio Ellen, och 90-talets veganrörelse med sitt engagemang för sociala orättvis...

Lyckad räkmacka när studenter möter it-företag

2017-03-29
En riktig räkmacka blev det när 240 it-studenter mötte 25 it-företag för att knyta kontakt och hitta framtida arbetsgivare.

Besök från EU kommissionen

2017-03-29
På fredag den 31 mars gästar Maroš Šefčovič, EU-kommissionens vice-ordförande och ansvarig för EU:s energiunion Umeå Universitet och ger en gästföreläsning på Handelshögskolan.


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet