Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Pax Nordica tar pulsen på säkerhetsläget

2018-04-13
Vilka är hoten mot säkerheten i Sveriges närområde, kan man lita på medierna och vilka är utmaningarna för den sociala sammanhållningen? Det var några frågor som behandlades under Pax Nordica 2018, som arrangerades vid Umeå universitet på torsdagen.

Mikael Wiberg inledningstalar om digital transformation

2018-04-06
På onsdag den 11 april är professor Mikael Wiberg, Informatik, inbjuden som keynote för att hålla inledningsanförandet för en stor EU-konferens i Berlin.

Studenter hjälper företag med onlineverksamhet

2018-03-28
Masterstudenter på människa-datorinteraktion och sociala medier har hjälpt fyra olika start-ups samt BIC Factory att få fart på sin onlineverksamhet.

Företag får hjälp med onlineverksamhet

2018-03-28
Masterstudenter på människa-datorinteraktion och sociala medier har hjälpt fyra olika start-ups samt BIC Factory att få fart på sin onlineverksamhet.

Informatik besöker Nanyang Technological University

2018-03-26
Ulf Hedestig, Daniel Skog och Mikael Söderström, institutionen för Informatik, besökte partneruniversitetet Nanyang Technological University i Singapore.


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet