Till umu.se
HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Senaste Havsutsikt ute nu!

2017-12-07
Hur ska våra hav användas? Hur bestäms vad som ska skyddas och vad som ska brukas? Det är frågor som tas upp i senaste numret av Havsutsikt. Där kan du också läsa om oceanbottnars hemlighet, bullerskadade fiskar, och hur viktigt det är med genetisk m...

Studenterna siktar högt när Musikhjälpen kommer till Umeå

2017-12-07 (från 2017-12-05)
- När vi fick veta att Musikhjälpen skulle komma hit i år kändes det självklart att vi skulle engagera oss, säger Michele Cicchetti, Umeåstudenter för Musikhjälpen. Vi vill bidra till att göra Musikhjälpen 2017 den bästa någonsin!

Studenter bidrar med innehåll på Västerbottens museums sociala medier

2017-12-07
I kursmomentet Digitalt entreprenörskap samarbetade studenter på Digital medieproduktion med Västerbottens museum, vilket resulterade i att två av slutprodukterna använts av Västerbottens museum på deras sociala medier.

Möjligheternas möte berikar idrotten

2017-12-06
Idrottshögskolan samlade i eftermiddag, representanter från Idrottsrelaterade program vid Umeå universitet samt olika idrottsorganisationer i Umeå genom den årliga träffen Möjligheternas möte. Tillsammans diskuterades olika idéer till samverkansaktiv...

IoT-projekt får finansiering

2017-11-21
Projektet Omvärldsbevakning kommunal IoT, steg 2, där fokus bland annat kommer att ligga på hur Internet of Things (IoT) skapar samhällsnytta, har beviljats finansiering av Vinnova.

DRF fyller 40 år

2017-11-19


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion

Kalendarium

Till kalendariet