HeadlineImage

Samverkan

För att aktivt bidra till tillväxt och utveckling i hela regionen, samarbetar fakulteten på olika sätt med t ex företag, organisationer, skolor och allmänhet.

Våra institutioner och enheter har ett omfattande nätverk med det omgivande samhället. Fakultetens forskare bidrar med ny kunskap, och en stor andel av fakultetens studenter gör sin praktik och examensarbeten på arbetsplatser.

Vi tillför arbetsmarknaden kunnig personal, samtidigt som yrkesverksamma personer utanför universitetet kommer till oss som lärare och forskare. Fakulteten har också många kontaktytor mot skola, barnomsorg och landsting.

Samverkansnyheter

Stort intresse för forskning om genus och välfärd

2018-10-16
Det var nästan fullsatt på Kvinnohistoriskt museum den 11 oktober när Genusforskarskolan vid Umeå centrum för genusstudier arrangerade en föreläsningskväll. Tre doktorander presenterade valda delar av sin forskning i tjugo minuter långa presentatione...

Årets HR-chef

2018-10-15
Louise Ring, HR-direktör (Axfood) samt ledamot i Handelshögskolans styrelse har utsetts till Årets HR-chef.

Handelshögskolans hållbarhetsdag 2018

2018-10-11
Handelshögskolan anordnar nu för 6:e året i följd en temadag med fokus på hållbarhetsfrågor ur ett företagsekonomiskt perspektiv.

Ansök till Badmintons kompetenscentrum och satsa på dubbla karriärer

2018-09-28
Hösten 2018 startade Badmintons Kompetenscentrum (BKC) vid Umeå Universitet för elitsatsande badmintonspelare som vill kombinera en elitidrottssatsning med studier på universitetsnivå. Vill du vara en del av BKC och plugga i vår, missa inte sista an...

Första årliga konferensen för SCDI

2018-09-27
Mellan 6-7 september höll Swedish Center for Digital Innovation (SCDI) sin årskonferens i Umeå. Intresset var stort när deltagare från Umeå universitet, Göteborgs universitet och Handelshögskolan i Stockholm presenterade forskningsresultat.

3 miljoner till forskning om digitala arkiv

2018-09-24
Mikael Wiberg, professor vid institutionen för informatik har tillsammans med kollegor i Finland fått ett nytt forskningsprojekt, med titeln "Digital access to the Sámi heritage archives”, beviljat av Interreg. Totalt är projektet på 11,7 MSEK varav ...


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion