Information, IT och media

För dig som är intresserad av information och kommunikation och av IT-frågor, digitala system och media.

Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovationÄr du intresserad av hur informationsteknik förändrar vår tillvaro? Då är det Systemvetenskapliga programmet den utbildning du söker! Utbildningen har fokus på problemlösning, kreativ design och innovativ verksamhetsutveckling av framtidens digitala miljöer.

Digital medieproduktionVill du jobba i webb-, reklam-, spel-, film- eller tv-branschen? Då kan Digital medieproduktion vara något för dig. Utbildningen har fokus på områden så som kreativ design, konceptutveckling, efterbearbetning av digitala medier och tjänsteinnovation.

Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöerÄr du intresserad av hur människan samspelar med dagens informationsteknik? Vill du arbeta med människor och forma framtidens digitala teknik. Då är BIT för dig. Programmet ger dig verktygen att förstå hur digital teknik formar vårt samhälle och hur den kan användas och utformas för framtidens digitala miljöer.

Kandidatprogrammet för kognitionsvetenskapÄr du intresserad av hur människor och datorer tänker och använder kunskap? Genom programmet får du en stark grund för att arbeta med att utveckla och förbättra samspelet mellan människor och tekniska system.

Biblioteks- och informationsvetenskap - kandidatprogramVill du arbeta som bibliotekarie på ett kommunbibliotek, skolbibliotek eller forskningsbibliotek? Eller vill du arbeta med information inom företag, myndigheter eller organisationer? Då kan detta program vara av intresse.

Statistikerprogrammet För dig som vill veta - och kunna ge svar på tal. Statistik är vetenskapen om att samla in, analysera, tolka och redovisa data. Ämnet berör alla samhällsområden och behovet av kvalificerad kompetens är stort. 


Sidansvarig: Eva Stoianov

Utskriftsversion

Har du frågor om programmen?

På varje programhemsida finns uppgift om kontaktperson och formulär om du vill ställa frågor.

Vilken utbildning är du intresserad av?

Beteendevetenskap SamhällsutvecklingTurism och gastronomi

Information, IT och mediaEkonomi och juridikKost och idrott